25 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin5°C

ERDOĞAN’DAN FIRAT’IN DOĞUSUNA ‘OPERASYON’ SİNYALİ

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha “Fırat’ın doğusuna operasyon” mesajı verdi.

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusuna ‘operasyon’ sinyali

30 Ekim 2018 Salı 15:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Demokratik Suriye Meclisi denetiminde olan bölgelere operasyon mesajı verdi. “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” operasyonlarını hatırlatan Erdoğan, Kobani’ye birkaç gün önceki top atışlarının ardından ‘yakında daha kapsamlı operasyonlar’ yapılacağını söyledi. Erdoğan, önceki operasyonlar öncesinde dile getirdiği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözünü de yineledi.

“Suriye meselesini çözmeden geleceğimize güvenle bakamayız” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu savundu ama Suriye topraklarına operasyon için sinyal de verdi.

“Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” operasyonlarını hatırlatan Erdoğan, “Başarıyla gerçekleştirdik” dedi ve “Artık önümüzde Suriye’de güven ortamını sağlayacak adımları atma dışında bir alternatif kalmadığını görüyoruz” diye ekledi.

İstanbul’daki ‘Suriye zirvesi’nin ardından TSK, Kobani’ye top atışı düzenlemişti. Buna da göndermede bulunan Erdoğan, ‘daha kapsamlı operasyonlar yapılacağını’ söyledi:

“Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.