25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir20°C
  • Berlin5°C

ERDOĞAN'DAN FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin uyarılarına rağmen Fırat'ın doğusuna operasyon için "Çok yakında adım atacağız" mesajını verdi.

Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı

06 Ağustos 2019 Salı 13:06

11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Erdoğan, "Siyasi ve ekonomik kırılganlıkları dikkate aldığımızda sistemden ziyade sistemsizlikle karşı karşıya kaldığımızı söylemek durumundayız. Son günlerde ticaret savaşlarını da bu sistemsizliğin bir parçası olarak görüyorum. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz'' diye konuştu.
 

"Biz kolayın değil zorun tarafındayız hadiselerin içinde yer alan onları yönlendiren aktörler olmalıyız" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye bölgesinin barış ve huzuru için de inisiyatif almak zorundadır. (Suriye) Gerektiğinde diyalogla gerektiğinde yumuşak güç unsurlarıyla gerektiğinde zorlayıcı diplomasi araçlarıyla gerektiğinde de fiili güç kullanarak milli menfaatlerimizi mutlaka savunacağız."

Erdoğan, S-400 teslimatı sonrası askıya alınan F-35 projesine ilişkin olarak ise, "S-400'lerin NATO'ya ve F-35'lere zarar vereceğine dair hiçbir somut delil yoktur. Hiç kimse kimseyi aldatmasın" mesajını paylaştı.

ABD ve Çin arasındaki Ticaret Savaşlarına da değinen Erdoğan, "Siyasi ve ekonomik kırılganlıkları dikkate aldığımızda sistemden ziyade sistemsizlikle karşı karşıya kaldığımızı söylemek durumundayız. Son günlerde ticaret savaşlarını da bu sistemsizliğin bir parçası olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.