29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

ERDOĞAN’DAN FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon mesajını bir kez daha yinelerken, profesyonel askerliğe ilişkin de sinyaller verdi.

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı

12 Ekim 2018 Cuma 12:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde konuştu.

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajını yineleyen Erdoğan, “İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz” dedi.

Bedelli askerlik uygulamasına da değinen Erdoğan, sözlerine “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini de ekledi.

“Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir.”

Erdoğan, Eylül ayının son günlerinde 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı vererek, “Hedefimiz Münbiç’ten Irak sınırına kadar Suriye topraklarını teröristlerden temizlemek” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.