07 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara20°C
  • İzmir27°C
  • Berlin17°C

ERDOĞAN’DAN EYT AÇIKLAMASI: SEÇİMİ KAYBETSEK DE YOKUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme olmayacağını ifade etti: “Beni bu yola teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçimi kaybetsek de yokum.”

Erdoğan’dan EYT açıklaması: Seçimi kaybetsek de yokum

16 Kasım 2019 Cumartesi 17:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen, Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için bir düzenleme olmayacağını söyledi.

“Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın.”

Emekli olmanın ardından ikinci iş aranacağını, böylece işsizliğin yükselteceğini belirterek bunun kötü bir hesap olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler” dedi ve ekledi:

“Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum… Beni bu yola teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçimi kaybetsek de yokum.

“İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.