20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara10°C
  • İzmir14°C
  • Berlin6°C

ERDOĞAN’DAN ABD’YE: STRATEJİK ORTAĞINIZI BİR PAPAZA DEĞİŞİYORSUNUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin yeni yaptırımlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erdoğan’dan ABD’ye: Stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz

11 Ağustos 2018 Cumartesi 18:26

ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni yaptırımları ve Türk Lirası’nın ABD doları karşısında hızla erimesine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siz NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz” dedi. Erdoğan dün de “Onların Dolar’ı varsa bizim de Allah’ımız var” demişti.

ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye ile ilgili bir tweet atarak yeni yaptırımları duyurdu: “Türk lirası bizim çok güçlü dolarımız karşısında hızla aşağı düşerken Türkiye'ye yönelik çelik ve alüminyumda gümrük vergilerinin ikiye katlanması emrini verdim! Artık alüminyuma yüzde 20, çeliğe yüzde 50 gümrük vergisi. Şu sıra Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil.”

ABD’nin yeni yaptırımlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

​“Bizim işimizin dolarla molarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Diyorum ki, gelin yastığınızın altında dolarlar varsa bu dolarları çıkarın. Altınlarınız varsa çıkarın. Hemen bunları bankalara vererek Türk Lirası’na çevirelim. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Dün de kalktık, bugün de kalkarız. Yeter ki benim milletim dik dursun. Hiç endişeniz olmasın, biz bugüne kadar hep dik durduk. Burada bir rahiple ilgili olarak Türkiye’yi tehdit ile yola getirmek yanlıştır. Ben buradan Amerika’dakilere tekrar sesleniyorum. Yazık, siz NATO’daki stratejik ortağınızı bir papaza değiştiriyorsunuz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.