28 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara16°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN: YENİ LÜBNAN HÜKÜMETİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAKTIR

Erdoğan, bütün tarafların anlaşma konusunda son aşamaya geldiğini belirterek, Lübnan hükümetinin birkaç gün içinde kurulacağını söyledi.

Erdoğan: Yeni Lübnan hükümeti birkaç gün içinde açıklanacaktır

14 Ekim 2009 Çarşamba 01:28

El Arabiya-ANKARA - Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün tarafların anlaşma konusunda son aşamaya geldiğini belirterek, Lübnan hükümetinin birkaç gün içinde kurulacağını söyledi.

Erdoğan, Suudi Arabistan'da yayımlanan el Arabiya'ya verdiği mülakatta, yeni Lübnan hükûmetinin Saad el Hariri tarafından birkaç gün içerisinde açıklanacağını bildirdi. Erdoğan, hükümetin kurulması konusunda bütün tarafların anlaşmak için son aşamaya geldiklerini ve yeni Lübnan hükümetinin birkaç gün içinde kurulacağını söyledi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin protokolün imzalanmasının, özellikle Türkiye ve Rusya arasında yaklaşık 20 anlaşmanın imzalanmasından ve Kafkas Forumu'nun ardından Türkiye'nin bölgede bir barış merkezi hâline geldiğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

10 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Dışişleri Bakanı ve Ermenistan Dışişleri Bakanı İsviçre'nin Zürih kentinde ikili bir anlaşma imzaladı. İmzalanan bu anlaşma, iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesini amaçlamaktadır. Anlaşma, son anda çıkan bir sorun nedeniyle yaklaşık üç saat gecikmeden sonra imzalandı. İmza töreninden sonra iki Bakan uzun süre el sıkıştı.

Bu anlaşma, ABD'nin müttefiki olan Türkiye'nin, Batı'ya doğal gaz ve petrolün ulaşmasını sağlayan en önemli yol olan Güney Kafkasya bölgesindeki diplomatik gücünü artırır.

Bu anlaşmanın imza törenine ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve önemli şahsiyetler katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.