28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara19°C
  • İzmir22°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN TTB’Yİ HEDEF ALDI: ÇOKLU BARO SİSTEMİNİN BENZERİNİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan TTB’yi hedef aldı: Çoklu baro sisteminin benzerini yapacağız

14 Ekim 2020 Çarşamba 15:36

Şebnem Korur Fincancı’nın başkanı olduğu TTB’yi hedef alan Erdoğan, “Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa’ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız” dedi.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, Türk Tabipler Birliği (TTB) başkanlığına seçilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Korur Fincancı’yı ‘terör örgütünden birisi’ olarak lanse eden Erdoğan, TTB’yi hedef alarak şunları söyledi:

Çözülmesi gereken bir mesele de meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TTB başta olmak üzere, terör örgütünden birisini getirip başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin STK’lara el koymasıdır. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz. Nasıl bunlardan şifa arayacağız. Teröristten bu beklenir mi?

‘Çoklu baro sistemi’ni hatırlatan Erdoğan, “Anayasa’da amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının organlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceği de hükme bağlanmaktadır. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa’ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu Baro Sistemi’nde yapıldığı gibi aynı çalışmayı TTB ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız” dedi.

“Gereken cevabı sahada vereceğiz”

Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime de değinen Erdoğan, Yunanistan ve Avrupa Birliği’ne (AB) seslenerek, “Gereken cevabı sahada vereceğiz” ifadelerini kullandı

 Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de bakım çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden Akdeniz’deki görevine döndü. Barbaros Hayretin Paşa gemimiz ise Akdeniz’deki sismik araştırma çalışmalarına zaten devam ediyor. Avrupa Birliği ve NATO platformlarında yürütülen görüşmelerdeki sözlerini tutmayan Yunanistan’a ve Kıbrıs Rum kesimine hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz.

“‘Işıklar yanıyor’ talihsiz bir paylaşım”

Toplantı sonrası gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen soru üzerine AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımına değindi.

Erdoğan, bu paylaşımı ‘talihsiz’ olarak değerlendirdi ve şunları dile getirdi:

Burada özellikle bireysel bir tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çalışıyoruz, ışıklarımız yanıyor ifadesiyle bir bütünü ifade eden kollektif yapıyı ifade eden bir yaklaşım söz konusu. Talihsiz bir paylaşımdı keşke yapmasaydı. Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi. AYM üyesinin böyle bir sürecin içerisinde farklı bir şekilde yer alması adete siyasete soyunması… Çok arzu ediyorsan siyasete girersin bunu ve daha ötesini da söyleyebilirsin.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.