30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

ERDOĞAN: 'ŞEHİT GELSİN DE BAĞIRALIM' İSTİYORLAR

Meclis'teki "Demokratik Açılım" oturumunda Başbakan Tayyip Erdoğan hükümet adına konuştu. CHP grubu, Erdoğan'ın konuşması sırasında Meclis'i terk etti.

Erdoğan: 'Şehit gelsin de bağıralım' istiyorlar

14 Kasım 2009 Cumartesi 13:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratik Açılım"la ilgili yapılan oturumda hükümet adına yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu Meclis, 89 yıl öncesinin gerisine düşemez. Bu Meclis, hep milletin Meclis'i olarak kaldı. Türkiye'nin en önemli sorunların Meclis'te konuşmak zorundayız. Muhalefetin iktidarla her konuta ittifak etmesini bekleyemeyiz. Demokrasinin temel şartı uzlaşı aramaktır. Milletin Meclisi'ndeki üslup herkese örnek olmaldır.

"ATATÜRK KİN GÜTMEMİŞ"

Yurtta sulhu tesis edemeyenler cihanda sulhu tesis edebilir mi? Atatürk savaştan sonra kin gütmemiş yeni bir dönem başlatmıştır. Düşman üretmek değil, dost kazanmak zorundayız. Tarih boyunca hep büyük düşündük, bütün hedefler ve ideallerin peşinde koştuk.

Bu Meclis, sorunlara çözüm üretecek bir Meclis'tir. Bu Meclis, yıllarca hayali tehditlerle meşgul edildi. Bu ülke sonu gelmez tartışmalarla duraklatıldı, geri bırakıldı. Kimsenin sanal tehditler üretmeye hakkı yoktur. Her alanda ezberleri ve statükoyu bozduk. Ülkemizdeki tüm sorunlara el atmak için Demokratik Açılım sürecini başlattık. Öncelik, terörle mücadeledir.

"AZINLIK VE İNANÇ SORUNLARI VAR"

Laz, Arnavut'un sorunu da vardır. Azınlık ve inanç sorunları var, bunları çözeceğiz. 72 milyon vatandaşımızın sofrasındaki ekmeğin büyütülmesi için çalıştık. 7 yıl boyunca kucaklayıcı tavırdan taviz vermedek.

Halkın taleplerine duyarsız kalan bir devlet anlayışı olamaz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.