29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin21°C

'ERDOĞAN RAKKA'YI BEYAZ SARAY'DA ÖĞRENECEK'

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rakka operasyonunu YPG ile yürütme kararını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ay sonundaki Beyaz Saray ziyaretinde ileteceği öne sürüldü. Foreign Policy dergisinin haberi, Amerikan yönetiminden kaynaklara dayandırıldı.

'Erdoğan Rakka'yı Beyaz Saray'da öğrenecek'

06 Mayıs 2017 Cumartesi 11:43

‘Trump  Türkiye’ye ‘Rakka’yı Kürtlerle alacağız’ diyecek’ başlıklı haberde, “Trump yönetimi Türkiye’nin sert itirazlarına rağmen, IŞİD’i Suriye’deki son kalesi Rakka’dan temizleme amaçlı Amerikan destekli saldırıyı başlatmaya hazır. Başkan Donald Trump’ın, ay sonundaki Beyaz Saray ziyareti sırasında Türkiyeli mevkidaşı Tayyip Erdoğan’ı bu konuda bilgilendirmesi bekleniyor” denildi.

Foreign Policy’ye konuşan savunma yetkilileri, Erdoğan’ın ziyaretinden sonra Rakka’da Kürtlerle hareket etme planının tüm olanaklarla devreye gireceğini anlattı.

‘YPG’NİN SİLAHLANDIRILMASI’ TALEBİ PENTAGON’DA

Bir dizi yetkilinin aktardığına göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Rakka taarruzu için Suriyeli Kürtlerin silahlandırılması konusunda izin için Savunma Bakanlığı’na talepte bulunmuş durumda. Savunma Bakanı Jim Mattis’in talebi imzalamasını ardından Trump’ın da onay vermesinin beklendiği belirtiliyor.

Foreign Policy, Rakka’da IŞİD’e karşı YPG’nin ağırlığını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle hareket etme planının Trump yönetimine büyük ölçüde Obama tarafından ‘miras bırakıldığını’ da yazdı. Obama yönetiminin söz konusu planı tüm ayrıntısıyla hazırladığı ancak Trump’ın görevi devralmasından hemen önce Türkiye’yle de kriz yaratabilecek bir adım atmamayı tercih ettiği belirtilmişti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.