26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Berlin5°C

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ RUSYA’DAN SERT AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye’ye ilişkin gerçekleştirilecek görüşme öncesi Rusya’dan sert açıklama geldi.

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Rusya’dan sert açıklama

04 Mart 2020 Çarşamba 13:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 Mart’ta Moskova’da bir araya gelmesinden önce iki ülkeden karşılıklı açıklamalar geldi. Rusya’nın görüşmeden bir gün önce Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmediğine dair açıklama yapması dikkat çekti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov daha önce ‘Türkiye ve Rusya’nın sahada çatışma riskinin en aza indirilmesi gerektiği’ söylemiş, bunu engellemek için ise ‘orduların yakın temas halinde olması gerektiğini’ ifade etmişti.

Rusya’da Savunma Bakanlığının sözcüsü, ‘Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmediğini’ söyledi. Sözcü, ‘Türkiye’nin, İdlib’de askerden arındırılmış bölge oluşturulmasını öngören anlaşmanın yükümlülüklerine yerine getirmekte başarısız olduğu’ ifade etti.

Rus haber ajansı RIA’ya konuşan sözcü, İdlib’de askerden arındırılmış bölge oluşturmak yerine Türkiye’nin ‘militanlara destek verdiğini’ dile getirdi. Sözcü, ‘teröristlerle birlik olarak Rus Hmeymim üssüne saldırdığını’ söyledi. Türkiye’nin İdlib’deki askeri varlığının, uluslararası hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

AKAR: BİZİM AMACIMIZ ÇÖZÜMDÜR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştireceği görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın Moskova'da gerçekleştireceği görüşmeye dair "Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemler, siyasi çözümlerdir" ifadesini kullandı. Akar, Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak da "Faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam ediyor. Mehmetçik kendisine verilen görevi kahramanlıkla yerine getiriyor" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.