28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

ERDOĞAN, MEHMET ŞİMŞEK'LE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP hükümetlerinde ekonomiden sorumlu görevler yürüten ve adı Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti ile anılan Mehmet Şimşek’le görüştü.

Erdoğan, Mehmet Şimşek'le görüştü

14 Temmuz 2019 Pazar 14:38

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP hükümetlerinde eski ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı, maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Mehmet Şimşek ile bir araya geldi.

Görüşme önceki gün AKP genel merkezinde gerçekleşti, iki saat sürdü.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, aracıların talebi üzerine Erdoğan’la biraraya gelen Şimşek’e, Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin çalışmalarını parti içinde sürdürmesi ve gerekirse danışman olarak kendisinden yararlanılabileceğini dile getirdiği öne sürüldü.

Ancak Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide aktif rol alacağı konuşulan Şimşek’in, ekonomideki gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdiği ancak şimdilik siyasi bir görev üstlenmekten yana olmadığını ifade ettiği belirtildi.

Babacan’ın ekibiyle anılıyor

Şimşek’in adı, yeni parti hazırlığı içinde olduğu söylenen Babacan’ın ana ekibi ile anılıyor.

Şimşek siyaseti bıraktıktan sonra Londra’da bir şirkette çalışmaya başlamıştı ve kontratı gereği bir yıl daha başka bir faaliyette bulunamıyor.

Şimşek’in ailesinin Ankara’da olması nedeniyle İngiltere-Ankara arasında sürekli seyahat halinde olduğu ve geçtiğimiz süreçte Babacan ve ekibiyle de birkaç kez bir araya geldiği biliniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.