29 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

ERDOĞAN MEDYAYI UYARDI!

Başbakan, son günlerden yaşanan gösterilerle ilgili birlik mesajı verirken, bu konuda medya ve muhalefet liderlerini suçladı: "Olayları abartmayın"

Erdoğan medyayı uyardı!

14 Aralık 2009 Pazartesi 15:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde yaşanan gösterileri değerlendirirken, yaşanan sürecin milli birlik ve beraberlik duygusu içinde aşılacağını söyledi.

Bu konuda medya ve muhalefet liderlerini suçlayan Erdoğan, olayların abartılı bir şekilde yansıtılmaması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi'nin kapatılmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bu lokal olayları, bu mevzi olayları böyle abartarak yayınlamak bana göre çok ciddi bir yanlıştır. Bakın, medyaya bu konuna önemli bir görev düşüyor. Özellikle görsel medya bu noktada sürekli olarak bunu çevirip çevirip yayınlaması doğru değil. Yani bu ülkemizde bazı illerimizde, bazı semtlerde maalesef bazı tahrikler sonucu ortaya çıkan olayların bu kadar böyle abartılı bir şekilde verilmesi doğru değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bölgelerde yaşanan sıkıntıların genelleştirilmemesi gerektiğini ifade etti ve ekledi:

"Bunların hepsi milli birlik ve kardeşlik süreci içerisinde, demokratik açılım süreci içerisinde aşılacak olan bir süreçtir. Dayanışma içerisinde olduktan sonra, milletimiz de birlik beraberlik içerisinde olduktan sonra bunları aşarız, ama tabii meydanlarda siyasi liderler bu süreci germek için elllerinden geleni yapıyor. Yaptığı sürece de bazı sıkıntılar olur, ama bu sıkıntıları da biz yine milletle aşacağız, bu liderlerle değil. "

Başbakan İtalya Ziyaretini Erteledi

İtalya Başbakanı Berlusconi'ye yapılan saldırının hatırlatılarak, bu ülkeye yapacağı ziyareti erteleyip ertelemeyeceğinin sorulması üzerine Erdoğan, gezinin bir süre ertelendiğini bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.