30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN: LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞÜRÜM!

Leyla Zana'nın açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, Zana'dan kendisine gelecek bir görüşme talebine olumlu cevap vereceğini belirtti.

Erdoğan: Leyla Zana ile görüşürüm!

17 Haziran 2012 Pazar 12:55

Başbakan Erdoğan, Leyla Zana'nın açıklamalarıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Bana, benimle görüşme noktasında gelmiş bir talebi yok. Ama bir milletvekili olarak böyle bir talep bana geldiği anda kendisiyle de görüşmekten kaçmam. Bunu da açıkça söyleyeyim" diye konuştu. Zana'nın açıklamaları için, "Temennim odur ki, sayın Zana'nın yapmış olduğu bu açıklamalar herhalde uzun yılların bir tecrübesinin de ortaya koyduğu neticedir" derken, "Bizler keşke BDP silahı unutup, terör örgütünü unutup parlamento çatışı altında siyasi mücadelesini sürdürse" dedi.

Erdoğan ayrıca milletvekillerinin meclis kulislerindeki ilişkileri ile parlamentodaki davranışlarının çok farklı olduğunu belirterek, kulislerde milletvekillerinin birbiriyleriyle ikramlaştıklarını fakat genel kurula girdiklerinde ise başka bir dünya oluştuğunu söyledi. "Biz de bunu anlamakta zorlanıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Dolayısıyla taraflar samimi olsa bu iş çözülür" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Diyorum ki, bölücü terör örgütü silahı bırakmak durumundadır, silahı bırakmadığı müddetçe devletin güvenlik güçleri operasyonu bırakamaz. Devletin güvenlik güçlerinin görevi bu. Operasyonu kime yapıyor? Bölücü terör örgütüne yapıyor. Kime yapıyor, halkın huzurunu tehdit edenlere karşı yapıyor. Kime yapıyor, eli silahlı şehir eşkiyasına karşı yapıyor. Yapmak zorundadır. Ne diyorlar? 'Asker silah bırakacak, polis silah bırakacak.' Olur mu yahu. O silah taşıdığı için zaten polis... Silahı taşıdığı için asker... Bununla bundan dolayı görevli. Bunun için de bu millet askerine, polisine bedel ödüyor.

Bunları birbirinden lütfen ayıralım deriz ve temennimiz odur ki, inşallah bunu artık parlamento içerisine girmiş olan BDP milletvekilleri anlar ve onlara gönül veren vatandaşlarım da anlar ve bu süreci başarılı bir şekilde atlarız ve bu terör belasından da ülkemizi kurtarırız. Ülkemizin kurtulmasıyla birlikte de şunu çok daha açık ve net söyleyeyim, bu milli birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek bir sürecinde başmasına vesile olur."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.