28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN KONUŞTU, DOLAR 7.20'Yİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Trabzon'da yaptığı konuşmalar sonrası yükselişe geçen dolar kuru, 7.20'yi görerek rekor tazeledi. Aynı saatlerde avro da 7.33'ten el değiştirdi.

Erdoğan konuştu, dolar 7.20'yi gördü

12 Ağustos 2018 Pazar 23:23

BERAT ALBAYRAK: TÜM ÖNLEM VE AKSİYON PLANIMIZ HAZIR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döviz kurlarındaki sert yükselişe ilişkin "Tüm önlem ve aksiyon planımızı hazırladık. Yarın sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Paramız doğrudan bir ABD Başkanı tarafından hedef alındı. Hesaplardaki dövizler TL'ye döndürülmeyecek. Gerekirse mali kural uygularız" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Trabzon Valilik yemeğinde yaptığı konuşmada "Sanayicilerimize sesleniyorum. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık gittik işi sağlama alalım yoluna tevessül etmeyin. Ederseniz yanlış yaparsınız. Bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca "Bazı haberler alıyorum. Mallarını satmıyorlar. Ne demek mallarını satmıyorsun? Satacaksın arkadaş. Depolarda istiflemek ne demek? Satmadın, onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu ihaneti vataniye olarak görüyorum. Sen bunları niye ürettin, satmak için ürettin. Şimdi ne yapıyorsun, sen de mi birilerine hizmet etmenin gayreti içindesin? Eğer yerli değilsen, milli değilsen bedelini ödersin" demişti.

Erdoğan Trabzon'daki AKP Dayanışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada ise ABD'ye hitaben "Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız" diyen Erdoğan, "Siz dolarla üzerimize gelirseniz biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çaresini arayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.