30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

ERDOĞAN: KENDİ HALKINA KATLİAMLAR YAPANLARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen ''2. El Şarika İletişim Forumu''nda konuştu.

Erdoğan: Kendi halkına katliamlar yapanlara karşı sessiz kalmayacağız!

24 Şubat 2013 Pazar 15:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kendi halkına karşı acımasızca katliamlar yapan, ama kendi öz topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır sessiz kalan, dilsiz kalan, tepkisiz kalan Suriye'nin zalim diktatörünün, yani dilsiz şeytanın karşısında biz sessiz kalmayacağız'' dedi.

Erdoğan, ''Ekranlarda Suriyeli çocuğu izlerken kanı, kurşunu, cansız bedeni görüyor; ama acıyı, zulmü, adaletsizliği görmüyorsak, havadaki ağırlığı hissetmiyorsak bu demek ki o ekranda biz hiçbir şeyi görmüyoruz'' diye konuştu.

"BİZ SUSANLARDAN OLMAYACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, ''Filistin'de, Gazze'de çocuklar, kadınlar cansız yere düşerken biz susanlardan olmayız ve olmayacağız. Suriye'de her gün masum yavrular, masum kadınlar, masum yaşlı insanlar toplu halde katledilirken, biz susanlardan olmayacağız'' dedi.

43808

Erdoğan, ''Küreselleşen dünyada adaleti, insani değerleri, dayanışmayı ve paylaşmayı da küreselleştirmek durumundayız. Medeniyetleri birbiriyle tanıştırmak, buluşturmak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

"DOĞRUYU SÖYLEMEK SARSILMAZ İLKEMİZ"

Başbakan Erdoğan, ''Hangi iletişim aracını kullanırsak kullanalım doğruyu yani hakkı söylemeyi kendimize sarsılmaz bir ilke edindik.Yapmadığını söylemek, söylediğini de yapmamak bizim anlayışımIzda, bizim dünyamızda en büyük hatalardan biridir'' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.