06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara6°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

ERDOĞAN: İZLEME HEYETİ’NE OLUMLU BAKMIYORUM!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: İzleme Heyeti’ne olumlu bakmıyorum!

20 Mart 2015 Cuma 10:18

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin ilerletilebilmesi için İmralı-HDP-AKP üçgeninde haftalardır kotarılmaya çalışılan ‘İzleme Heyeti’ne olumlu bakmadığını açıkladı.

Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken, İmralı’ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşecek ve süreci ‘üçüncü göz’ gibi takip edecek ‘İzleme Heyeti’ni de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı önce gelişmeleri gazetelerden okuduğunu, olup bitende haberi olmadığını vurguladı. Ardından da HDP’nin İmralı heyetini kastederek “Oraya zaten üç eleman gönderdik. Üçten beşe çıkması, 10’a 15’e çıkması neyi değiştirecek. Birilerini tatmin etmek için bu işler yapılmaz. Bunlara gerek yok. Doğru da bulmuyorum” dedi.

Erdoğan sürecin kendi çerçevesi içinde kalması gerektiğini vurgulayıp, “Yeni bir roman mı yazdırılacak? Bunları da samimi bulmuyorum” diye konuştu.

Daha dün akşam İzleme Heyeti için altı isim ortaya atılmış, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çalışmaların sürdüğünü gizlememiş, ancak kesinleşen bir durum bulunmadığını söylemişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.