17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara8°C
  • İzmir15°C
  • Berlin15°C

ERDOĞAN, İFTARDA BİR GECEKONDUYA MİSAFİR OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iftar yemeği için Bağcılar Mahallesi'ndeki bir gecekonduya konuk oldu.

Erdoğan, iftarda bir gecekonduya misafir oldu

25 Ağustos 2009 Salı 14:25

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Bağcılar Mahallesi 211. Sokak'ta yaşayan 70 yaşlarındaki Çöllo ve Ayşe Olgun çiftinin evine gitti. Başbakan Erdoğan, burada Olgun ailesiyle beraber orucunu açtı. Başbakan Erdoğan'ın gecekondu çıkışında mahalle sakinleri, toprak yollarının asfaltlanması isteğinde bulundu. Başbakan Erdoğan, bu istekle ilgili, "Sorumluluğun Çankaya Belediyesi'nde mi yoksa Büyükşehir Belediyesi'nde mi olduğunu ben soruştururum. Gerçekten böyleyse, sizin dediğiniz gibiyse ben bizzat takip ederim, ama değilse o zaman da derim ki 'gidin Çankaya Belediyesi'nin önünde oturun.' Herkes görevini bilecek, sorumluluğunu bilecek, sorumluluğunun gereğini yapacak. Büyükşehir'in sorumluluğu neyse o sorumluluk alanına gireni yapsın, ama ilçe belediyesi de kendi sorumluluk alanına gireni yapsın" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, mahalle sakinlerinin isteklerini ve sıkıntılarını yanındaki görevlilere not ettirdi.

3395

Başbakan Erdoğan'ın orucunu açtığı evin sahibesi Ayşe Olgun, Erdoğan'la sohbet ettiklerini ve kendilerine para ve gıda yardımında bulunulduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra aynı mahallede bulunan başka gecekonduları da ziyaret etti ve vatandaşların dertlerini dinledi. Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği evde yaşayanlar daha sonra, Erdoğan ile neler konuştukları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.

3396

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.