26 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara18°C
  • İzmir13°C
  • Berlin4°C

ERDOĞAN: 'İDLİB’DE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Partisinin grup toplantısında gündeminde İdlib olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’yı suçladı ve “geri adım atılmayacağı” mesajı verdi. Erdoğan, Suriye’deki en büyük sıkıntıyı ise “Hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur” sözleriyle tarif etti.

Erdoğan: 'İdlib’de geri adım atmayacağız'

26 Şubat 2020 Çarşamba 13:59

Partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda açıklamalarda bulundu.

Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib’deki ilerleyişle başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, Suriye’nun bu vilayetindeki son gelişmeler Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirmiş durumda.

Grup Toplantısı’nda Rusya’yı suçlayan Erdoğan, “geri adım atmayacaklarını” söyledi.

“İdlib’de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor.

“Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız.

“İdlib’de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.