20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

ERDOĞAN: DÜN OPERASYONLARI YAPTIK, GERİSİ GELECEK

Geçen Çarşamba günü Fırat’ın doğusu için operasyon sinyalini veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de "Dün akşam operasyonlarımızı yaptık. Gerisi gelecektir" diye konuştu.

Erdoğan: Dün operasyonları yaptık, gerisi gelecek

14 Aralık 2018 Cuma 12:47

Erdoğan, Fırat'ın doğusuna müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybedildiğini, tek bir günlük gecikmeye dahi tahammül olmadığını kaydetti. ABD'ye de mesaj veren Erdoğan, Minbic'e de girileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı'nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde yine Fırat’ın doğusuna olası bir operasyon, hedefinde ABD vardı.

Çarşamba günü Fırat’ın doğusu için harekata birkaç gün içinde başlayacaklarını belirten Erdoğan, "Dün akşam operasyonlarımızı yaptık. Gerisi gelecektir" dedi.

Erdoğan, "Irak ve Suriye'yi DEAŞ'la mücadele görüntüsü adı altında yakıp yıkanlar vebal altındadır. Daha önce Cerablus, Afrin, İdlib gibi Fırat'ın doğusundaki bölgeleri huzura kavuşturmakta kararlıyız. Dün akşam operasyonlarımızı yaptık. Sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar ve Karacak'ta operasyonu yaptık. Gerisi gelecektir. Çünkü oradan bize tehdit varsa, cevabı da anında verilecektir." ifadelerini kullandı.  

"Münbiç'e de gireceğiz"

YPG üzerinden ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, Minbic'e de girileceğinin mesajını verdi. Fırat'ın doğusuna müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybedildiğini vurgulayan Erdoğan, tek bir günlük gecikmeye dahi tahammül olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasında şu ifadeler kaydedildi: 

"Bizden yeni bir plan istiyorlar. Münbiç hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyorlar. Münbiç, Arapların yaşadığı bir yer. Orayı tamamen terör örgütlerine vermiş durumdalar. Bize söz verdiler, onları Fırat'ın doğusuna göndereceğiz dediler. Temizlediniz temizlediniz, çıkarmadığınız takdirde Münbiç'e de gireceğiz. Fırat'ın doğusundaki bataklığa müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetti. Bundan sonra tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yok."

Pentagon: Fırat'ın doğusuna operasyon kabul edilemez

ABD Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada Fırat'ın doğusuna yapılacak herhangi bir askeri harekatın 'kabul edilemez' bulunduğu belirtildi.

Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik tek taraflı herhangi bir askeri harekatın endişe verici ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, güvenlik kaygılarının olduğu bölgedeki sorunları çözmek için ABD ile Türkiye arasında koordinasyon ve danışmanın tek yol olduğu vurgulandı.

Pentagon açıklamasında Türkiye'nin sınır güvenliğine saygı duyulduğu ancak Suriye Demokratik Güçleri'nin(HSD), IŞİD'e karşı önemli bir ortak olduğuna dikkat çekildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.