28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

ERDOĞAN: BU ÜLKEDE KÜRT SORUNU YOKTUR

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'a gönderme yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur" dedi.

Erdoğan: Bu ülkede Kürt sorunu yoktur

25 Kasım 2020 Çarşamba 18:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 'Kürt sorununun' olmadığını öne süren Erdoğan, "Kürt sorunu diyorlar, ne Kürt sorunu? Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bunları biz çözdük" ifadelerini kullandı.

HDP'li belediyelere atanan kayyımlar için Erdoğan, "Buradan tüm Güneydoğu'ya, Doğu'ya sesleniyorum; ulaşıma bakın, altyapıya bakın. Oralar ne haldeydi? Oraları çukurlarla döşeyenler kimlerdi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Niçin kayyım atanıyor diyenlere sesleniyorum; bunlar oralarda devletten aldıklarını dağa gönderenlerdi. Biz de bu kayyımlarla tüm bölgeyi tepeden tırnağa enerjisi, sağlığı, eğitimi, adaleti, emniyeti ile hala devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

'İÇİMİZDEKİLERİN AYNI TRENE BİNMESİNİ ANLAMADIK'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'a da üstü kapalı göndermede bulundu. "Birilerinin Türkiye'yi bambaşka bir fotoğrafın içinde göstemresinde art niyet vardır" diyen Erdoğan, "Yeminli Türkiye düşmanlarını anladık. CHP içindeki tetikçileri anladık. Yıllarca aramızdakilerin de aynı trene binmesini anlamadık" dedi.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da hedef alan Erdoğan, "Niye hala hapisteler? Bunları ödüllendirecek değiliz. Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasını tavsiye edilmesi beni rencide etmiştir" ifadelerini kullandı.

VARLIK BARIŞI: VERGİ VE TAKİPTEN MUAFİYET

'Varlık Barışı' hakkında da konuşan Erdoğan, "Varlık Barışı'ndan yararlanma çağrısını hatırlatmak istiyorum. Bu uygulamadan yararlananların tüm sermaye araçları yurtdışından ülkemize getirildiğinde her türlü vergi ve takipten muaf olacaktır. Türkiye 2008 yılından bu yana çeşitli defalarca çıkardığımız kanunla, yüzlerce milyar liraya kavuşmuştur. 30 Haziran 2021 tarihine kadar çok büyük rakamları kayıt altına alarak ekonomimize kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

'REFORM': MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ

Ekonomi ve hukuk alanında yapacaklarını öne sürdükleri reforma ilişkin de kounşan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ekonomide yeni yatırım, üretim, istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bütçe görüşmelerinin ardından kapsamlı reformları hayata geçireceğiz. Hukuk reformlarını da hızlandırıyoruz. Yargı Reformu Stratejisi Belgesiyle ilgili 3 paket Meclisimizde kabul edildi. Diğer reformları da paketler halinde Meclis'e taşıyacağız. İnsan Hakları Eylem Planı'na ekonomide güven iklimini artıracak şekilde genişleterek son halini vereceğiz.

Bu reform paketlerinin temelinde milletimiz vardır. milletimizin ne ihtiyacı varsa AK Parti hükümetleri yapmaya devam etmektedir. Hala parlamenter sistemi savunanlar var. Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alındı. Bu tarihi reformu milletimizin umutları ve talepleri doğrultusunda Cumhur İttifakı çatısı altında gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı Türkiye'nin en geniş tabanlı siyasi dayanışma örneğidir. Önümüzdeki hukuki ve ekonomik reformları da hayata geçireceğiz. Bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sokaklarda kanıyla kurduğu bu ittifakın tek amacı ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır. Bizim demokrasiden, insan haklarından en küçük yana sıkıntımız olmadığının ispatı 18 yıllık iktidar geçmişimizdir. Kimin ne sıkıntısı varsa biz çöktük. Asırlık sıkıntıları, ihmalleri ortadan biz kaldırdık.'

AŞI AÇIKLAMASI

Erdoğan, coronavirus aşısına ilişkin de bilgilendirmede bulundu. "İlk aşılamayı önümüzdeki ay başlatacağız" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç nisanda kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz."

"Bunların bir kısmını şimdiden ön siparişlerimizi verdik önümüzdeki ayın sonuna doğru aşıda ilk uygulamaları yapabilmeyi umut ediyoruz. En geç nisan ayında kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmeyi planlıyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.