18 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Berlin13°C

ERDOĞAN, BOLTON İLE GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara'da bulunan ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ile görüşmeyi reddetti. Erdoğan, "Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır" dedi.

Erdoğan, Bolton ile görüşmeyi reddetti

08 Ocak 2019 Salı 14:36

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın, sabah Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkan Yardımcısı ve diğer yetkililerle gerçekleştirdiği 2 saati aşkın görüşmenin ardından, Ankara'dan ayrılma kararı aldığı belirtildi.

Bloomberg News'un Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bolton'la görüşmeyi reddettiğini duyururken "ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle ilgili şartlardaki değişimden rahatsız olarak Trump'ın danışmanı Bolton'u reddetti" diye yazdı.

Jacobs, YPG'nin omurgasını oluşturduğu DSG'nin ABD'nin çekilmesinin ardından Suriye'de anahtar rol oynamasına yönelik Amerikan planlarına Erdoğan'ın çok öfkelendiği ve çok sert eleştiriler getirdiğini belirtti.

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan da konu hakkında "Bolton görüşmesinin ardından (Fırat'ın doğusuna) harekat her an olabilir. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bolton'ın muhatabı İbrahim Kalın'dır" dedi. Erdoğana yrıca, "Trump ile görüşme her an olabilir" diye konuştu.

BOLTON NE DEMİŞTİ?

Bolton Türkiye’ye gelmeden önce İsrail’de yaptığı açıklamada “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz. Kürtleri korumaya yönelik anlaşma imzalanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek” demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.