02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin16°C

ERDOĞAN: BİR GENEL AF OLMAYACAK!

Başbakan Erdoğan MHP'ye seslenerek "Üç kez ben MHP’den randevu istedim. Vermediler. Bulunmayan Hint kumaşı mısın" dedi.

Erdoğan: Bir genel af olmayacak!

03 Mart 2013 Pazar 14:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de sivil toplum temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan kahvaltı sonrası STK temsilcilerine hitap etti.

Erdoğan’ın toplantıda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

-Üç kez ben MHP’den randevu istedim. Vermediler. Bulunmayan Hint kumaşı mısın. Ben milletim adına istiyorum şahsım adına değil.

-Ben bu iktidarın başıyım ve senden randevu istiyorum sen ise ipe un seriyorsun. Eğer muhalefet güçlü olursa demokrasi güç kazanır.

-Şimdi kardeşimiz bebek katiliyle bir araya gelmek dedi. Bakın bu aynı mantıktır. Dünyada hangi ülkeye giderseniz gidin o ülkelerin iktidarları istihbarat örgütleri vasıtasıyla sadece terör suçlularıyla değil her türlü suçluyla gider görüşme yaparlar ve çözümü böyle getirirler.

-Benim istihbarat teşkilatım görüşme yapıyorsa siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz. Çünkü biz anaların gözyaşı dursun diyoruz.

-Şu anda bu işin kanatları belli. İmralı’ya ben getirip koymadım onu… İmralı’ya bunların iktidarında oldu. İsabetli de olmuştur. Belki de F tipi cezaevinde olsa birileri gelip gösteri yapacaktı.

-Avukatlarıyla görüştürmüyoruz yalan haber getirip götürdükleri için ancak ailesiyle hakkı olan görüşmeleri yapıyor.

-Buradan bir çıkış olacaksa biz bu çıkış yolunu deniyoruz. Birilerine rağmen de bunu erteleyemeyiz.

-Bir defa şu hiç şık değil. Gazi olabilirsin eyvallah bu bir şereftir onunla övün ama gazi olmayı istismar etmeyelim.

-Biz şehidimize de gazimize de her türlü imkanı sağladık. Niye, şehidimize gazimize sahip çıkalım diye. Bunları görelim ama bunun istismarını yapmayalım

-Önüne gelen istediği gibi şehit gazi dernekleri kuruyor. Bu olmaz. Vatandaş burada bir istismarın olduğunu anladığı anda o saygısını kaybeder.

-Genel af çıkacak mı. Kardeşim sen bizi hiç dinlemiyorsun demek ki. Biz bir genel affın olamayacağını defaatle ifade ettik.

-Ben bunu bizzat ifade ettim. Bir insanı öldürenin af yetkisini ben kendimde bulamam dedim.

Ben bu ifadeyi kullandım diye ana muhalefet “şeriat getirmek istiyorlar” dedi.

-Bununla ilgili çalışma yapmak gerekiyorsa bunu da yapmak durumundayız. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir ama kişiye karşı bir af maktulün ve yakınlarınındır. Ben buna böyle bakıyorum.

-İşte geçenlerde bir bayanı 8 yerinden bıçaklıyor mahkemeye gidiyor sonra yargı bunu serbest bırakıyor. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum.

-Bu nasıl adalettir sorusunu ben kendime soruyorum. Adalet Bakanı’ma söyledim. Bu işin üzerine nasıl gideceksek gidelim.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.