15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara20°C
  • İzmir26°C
  • Berlin28°C

ERDOĞAN: BARZANİ DE PKK'NIN EYLEMLERİNDEN RAHATSIZ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Katar'a gitmeden önce gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Erdoğan: Barzani de PKK'nın eylemlerinden rahatsız!

20 Nisan 2012 Cuma 08:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Federe bölgesi başkanı Mesud Barzani ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin olarak, ''Barzani'de PKK terör örgütünün yaklaşımlarını tasvip etmedeğini özellikle belirtmiştir'' dedi.

Erdoğan: Barzani'de PKK'dan rahatsız 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Federe bölgesi başkanı Mesud Barzani ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, ''Irak'taki gelişmeler pek de hayra alamet değil. Özellikle mevcut Başbakan'ın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, gerek Irak'taki yapılanma içerisindeki ben merkezli, adeta şartları zorlayıcı yaklaşımları, Irak'taki gerek Şii grupları, gerek Sayın Barzani'yi, gerek Irakiye grubunu ciddi manada rahatsız etmektedir. Bunlar da bu süreci olumsuz şekilde etkilemektedir, bunun üzerinde durduk'' dedi. 

Erdoğan, Mesud Barzani ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, ''3. önemli konu da PKK terör örgütüyle alakalı müzakeremizdi ki, orada da yaklaşım tarzımızın aynı olduğunu ve kendilerinin bu konuda özellikle rahatsız olduğunu, terör örgütünün yaklaşımlarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını ifade ettiler'' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.