28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

ERDOĞAN, BABACAN’LA YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI ANLATTI

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’den istifa eden Babacan’la yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada “’Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz’ dedim” diye konuştu.

Erdoğan, Babacan’la yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı

10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:13

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçaktaki gazetecilere konuştu.

Yeni parti kurmak için çalışmalar içinde bulunan Ali Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’yla ilgili “Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok” dedi.

Erdoğan, AKP’den geçtiğimiz gün istifa eden Babacan’a parti kurmak için geç kalmaması önerisi yaptığını da söyledi.

“Ben Ali Bey’in kendisine de söyledim. ‘Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz’ dedim. ‘Fazla da geç kalmayın’ dedim. Bir an önce kursun ki daha seçime dört sene var.”

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimi öncesinde Ali Babacan’la yaptığı görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

“Benimle randevu talebi neticesinde bir görüşmesi oldu. ‘Nedir aidiyet duygularınızı kaybetme gerekçeleriniz?’ deyince ‘Ülkedeki ekonomik durumlar’ gibi şeyler söyledi. Tabii kendisiyle birçok şey konuştuk. Birçok insanla görüştüklerini, çeşitli görüşmelerle bazı adımlar attıklarını anlattı.

“Ben kendisine ‘parti mi kuracaksınız?’ dedim. ‘Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz’ dedi. Dedim ki ‘bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiniz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz.”

‘Dava terk edilmez’

AKP lideri Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri için de ‘arkadaşlarımızın duruşları ciddi sıkıntılar oluşturdu’ dedi:

“Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur. Ali Bey, AK Parti içinde belki de Türkiye’de en genç yaşta bakanlık görevlerine gelen birisidir. Ondan sonraki her dönemde de kendisini bakan yaptık… Faiz konusunda hiçbir zaman anlaşamadık kendisiyle. Çünkü faizin bizden ne denli götürüsü olduğunu hep kendilerine söylemişimdir.

“Uyulduğu zaman enflasyon nerelere kadar inmiştir. 4.6’ya kadar faiz düştü. Hatırlayın ondan sonra bize hemen ciddi darbe olayı yapıldı. Bir anda Taksim Gezi olaylarını yaşadık ve faizde, enflasyonda çift haneli rakamlara çıkmış olduk. Burada arkadaşlarımızın duruşları ciddi sıkıntılar oluşturdu. Dolayısıyla da ilanihaye bu insanlar burada kalacak diye bir şey yok.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.