19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

ERDOĞAN: ABD'YE ELEKTRONİK BOYKOT UYGULAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar uygulayan ABD’ye karşı elektronik ürünlere yönelik boykot uygulayacaklarını açıkladı.

Erdoğan: ABD'ye elektronik boykot uygulayacağız

14 Ağustos 2018 Salı 13:17

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen “İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu”nda ekonomideki son duruma ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına karşı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Ülkemize dönük derin bir operasyon var. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır” dedi.

“Bunun bize bir maliyeti var ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesiz” diye konuşan Erdoğan, ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını duyurdu.

“Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde ‘Kongre izin vermiyor’ diyorlardı. Kötü komşu bizi evsahibi yaptı. Bunları üretiyoruz. Sıkıntımız yok.”

Bunun yanında “Cari açık, faiz ve enflasyon başta olmak üzere çözmemiz gereken bazı sorunlar olduğunu gözden ırak tutmuyoruz” diyen Erdoğan, Türkiye ekonomisinin ‘sorunsuz’ olduğunu savunarak, “Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor, Türkiye dünyada en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahip” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.