06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara7°C
  • İzmir12°C
  • Berlin10°C

ERDOĞAN, 26 ÜLKEYE MEKTUP GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın nükleer programıyla ilgili, 26 ülke liderine mektup gönderdi.

Erdoğan, 26 ülkeye mektup gönderdi

22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın nükleer programıyla ilgili, 26 ülke liderine mektup gönderdi. BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri, P5 + 1 ülkeleri, Türkiye'ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi verildiği öğrenildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sayın Başbakan mektubunda, Türkiye'nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını, bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Diplomasi ve müzakere masasının hala en etkili yol olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin aklıselim, sağduyu, adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini dile getirmiştir." denildi.

Başbakan Erdoğan'ın mektup gönderdiği ülkeler şunlar: Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bosna, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gabon, Gürcistan, Irak, İngiltere, Nijerya, Japonya, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Meksika, Oman, Suudi Arabistan, Suriye, Rusya, Uganda ve Yunanistan.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.