30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

"ERCİYES'TE KURT, ANKARA'DA KUZU OLUNMAZ"

AKP'li Bekir Bozdağ'dan hükümetin başlattığı Kürt açılımına ateş püsküren MHP'ye ağır suçlamalar... AKP'li Bekir Bozdağ, canlı yayında MHP'ye yanıt verdi.

"Erciyes'te kurt, Ankara'da kuzu olunmaz"

24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:38

3303Bizim bu konuda fikri olan kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerin nedeni muhatap arayışı değil, çözümü birlikte inşa etme arayışıdır. Çünkü biz terörle bugüne kadar 72 milyon insanımızla birlikte mücadele ettik.

Bir kez daha ilan ediyorum. Bu sorunun çözümü konusunda fikri olan kim varsa susmasın. Herkesi katkı vermeye davet ediyorum.

Bu proje milli bir projedir. Sayın Bakan işin başında bunun bir devlet politikası olduğunu söylemiş. En son MGK’da da “Bunun Türkiye’nin devleti ve milletiyle bütünlüğünü pekiştiren bir proje” olduğu yönünde bir karar ortaya çıkmıştır.

Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bakan, MGK da “Bu bir milli projedir” diyor. Tüm bunlara rağmen Sayın Devlet Bahçeli’nin “Bu bir ABD projesidir” demesi anlamlı değildir.

Milliyetçilik kompleksli yaklaşımları reddeder. Hayatları talimatla geçenlerin, bağımsız ve milli bir proje karşısında komplekse düşmeleri kadar normal bir şey yoktur.

Siyasi parti liderler, STK’lar, basınımız, Sayın Cumhurbaşkanı, analar, babalar, acıyı içinde hissedenler çözüm diyor. Ancak birileri çözümden rahatsız oluyor.

Türkiye güçlü olsun diyorsunuz, size hemen hain damgası vuruluyor.

MHP terör sorununun çözülmesinden rahatsız mıdır? Akan kanın durmasından rahatsız mıdır? Şehit cenazesi olmaması ihtimalinden rahatsız mıdır? Şehit cenazesinde bindirilmiş kıtalarla, kurt işaretleriyle, parti propagandalarının yapılmayacağından mı rahatsız oluyor?

Kanın durmasını istiyorsa nasıl durduracak? Hükümete söylemiyorsa, 72 milyona karşı sorumludur çıkıp “Bizim önerilerimiz şunlardır” diye gelin kamuoyu ile paylaşın.

Biz CHP’nin önerilerini okuyabiliyoruz, ancak bu süreçte MHP’nin önerilerini okuma imkanı bulamadık.

MHP’ye göre bu ülkede birlik, bütünlük nasıl olur, kan nasıl durur, gözyaşı nasıl diner?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.