30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

ERBAKAN'DAN, DEMİREL'E FAİLİ MEÇHUL SORUSU

Milli Görüş lideri Erbakan, Süleyman Demirel'e fail-i meçhullerle ilgili sorular sorduğunu açıkladı.

Erbakan'dan, Demirel'e faili meçhul sorusu

02 Ocak 2011 Pazar 20:06

Saadet Partisi'nin 83 yaşındaki lideri Necmettin Erbakan, Radikal'e konuştu. Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Necmettin Erbakan, eski Cumhurbaşkanı Demirel'e Güneydoğu'da yaşanan fail-i meçhul cinayetler ile köy boşaltmalara ilişkin sorular sorduğunu açıkladı

Kürt sorunun ardında iki sebep yattığını ifade eden Erbakan 'Güneydoğu meselesinin altında iki sebep yatar: Bölgenin geri bırakılmışlığı ve yanlış davranışlar. Türkiye devleti değil, devletin bazı yanlış yetişmiş fertleri Güneydoğu'da halka zulmetmiş, zulmetmekten zevk almışlardır.' diye konuştu.

Köy boşaltmalarına ilişkin Demirel hükümetine yönelik sorular sorduğunu hatırlatan 'Demirel hükümet oldu ve 24 Ocak kararlarını aldı. Bu kararları tenkit için televizyonda partiler arası toplantılar yapılıyordu. Ben, Demirel'e "Güneydoğu meselesiyle ilgili halkı rahatsız ediyorsunuz" dedim. "Ne yapıyormuşuz" diye sorunca, "Mesela" dedim, "Dün Lice'de halkı üzerinizi arayacağız diye karların üstüne yatırmışsınız! Mardin'in filanca köyünü haksız yere boşalttınız!" Valiyi aradı, "Çığ tehlikesi yüzünden boşaltmışlar" dedi.' şeklinde ifade etti.

Ezgi Başaran'ın 'Konu böyle kapanmadı tabii?' sorusuna Erbakan 'Bu programlar haftalıktı, ben bir sonraki hafta Lice'de halkın karların üstüne yatırıldığı fotoğrafı ve boşaltılan köyün fotoğrafını getirdim, Demirel'in önüne koydum. "Bu köyü çığ yüzünden boşaltmadılar, sırf bir nevi hırs ve intikam nedeniyle bu hale getirildi, çocuk mu aldatıyorsun" dedim. Türk ırkçısı insanlar Kürtlere karşı kin besliyordu, sonuç bu zulümler oldu. Bizim insanlarımızın bir bölümü bu ülkenin kaynaşmış tek bir kütle olduğu hususunda terbiye edilmemiş. Süleyman Bey için söylemiyorum, sakın yanlış anlaşılmasın. Ama o yerel yönetimlerin sözlerini tahkik etmeden doğru kabul etmesi hataydı.' şeklinde cevap verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.