07 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara8°C
  • İzmir16°C
  • Berlin11°C

ENSARİOĞLU: VEKİLLERE DOKUNMAK PKK’YA YARAR

BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması hazırlıklarını değerlendiren AKP’li Galip Ensarioğlu’ndan uyarı geldi.

Ensarioğlu: Vekillere dokunmak PKK’ya yarar

30 Eylül 2012 Pazar 02:21

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK militanlarıyla kucaklaşan BDP’lilerin dokunulmazlıklarını kaldırmanın doğru olmayacağını, bunun PKK’nın ekmeğine yağ süreceğini vurguladı.

Ensarioğlu, fezlekeler Meclis’e gelene kadar tüm taraflara yumuşamaya katkı sağlamaları çağrısında bulunarak, bir tutum değişikliğinin kamuoyundaki tepkileri de dindireceğine işaret etti.

Ensarioğlu, şunları söyledi: “Bu kucaklaşma görüntülerinin Türkiye’de şiddetin yoğun yaşandığı ve Batı’ya sürekli asker cenazelerinin gittiği dönemin hemen arefesinde çıkması, yöntem olarak siyaseti seçen, sıfatı eşbaşkan olan bayana o sempatik yaklaşımlar diyaloglar ciddi milliyetçi hassasiyetin tetiklenmesi açısından doğru ve şık olmadı.”

Tüm algıyı yönetmek zorunda

Ensarioğlu, Başbakan Erdoğan’ın Kürt sorunun çözüm sürecinde Öcalan’la görüşülebileceği yönündeki açıklamalarıyla BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki söylemlerinin çelişki oluşturup oluşturmadığı konusunda ise şunları söyledi: Tabii, Sayın Başbakan aynı zamanda Batı’daki kamuoyunun da hassasiyetini yönetmekle mükelleftir. (Taraf)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.