05 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara12°C
  • İzmir17°C
  • Berlin16°C

ENKS’DEN EFRİN İÇİN ULUSLARARASI KORUMA ÇAĞRISI

ENKS’nin olağan toplantısı ardından Genel Sekreterlik imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda; Suriye ve Fırat’ın doğusundaki gelişmeler ve Kürtlerinn durumunun ele alındığı belirtildi.

ENKS’den Efrin için uluslararası koruma çağrısı

06 Mayıs 2019 Pazartesi 13:49

Suriye Kürt Ulusal Konseyi ENKS’nin olağan toplantısı ardından Genel Sekreterlik imzasıyla yaptığı açıklamada, uluslararası topluma Efrin’deki silah grupların çıkarılması, kentin Efrinlilere devredilmesi ve uluslararası koruma sağlanması için çağrıda bulundu.

Açıklamada, “Suriye’deki siyasi sürecin yavaş ilerlemesi, Suriye halkına daha fazla zarar veriyor ve halkın acılarını artırıyor” denildi.

Efrin’in durumuna da değinilen açıklamada, uluslararası topluma Efrin’deki silah grupların çıkarılması, kentin halkına devredilmesi ve uluslararası koruma sağlanması için çağrı yapıldı.

“Fransa’nın Batı Kürdistanlı (Rojava) siyasi tarafları yakınlaştırma çabasının değerli buluyoruz” denilen açıklamada, söz konusu girişime destek verildi.

Açıklamada, ENKS’nin Batı Qamişlo Temsilcisi Mehmet Eyo’nun Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı silahlı güçler tarafından tutuklanması kınanarak, “Bu tutuklama, Kürt birliğini sağlama çabalarını baltalama girişimidir, Mehmet Eyo serbest bırakılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.