19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

ENKS, JAMES JEFFREY’LE NELER GÖRÜŞTÜ?

Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden (ENKS) bir heyet, Antep’te ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’le görüştü.

ENKS, James Jeffrey’le neler görüştü?

09 Aralık 2018 Pazar 15:23

K24’e konuşan ENKS Kobani Yerel Meclisi Başkanı Ali İbrahim, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’le Suriye krizinin çözümünü, Batı Kürdistan’daki (Rojava) sorunları özellikle Fırat’ın doğusuna yönelik tehditleri, Roj Peşmergeleri’nin Rojava’ya dönüşünü ve Afrin’de yaşanan hak ihllalerini görüştüklerini söyledi.

ENKS’nin Suriye ve özellikle Rojava'da sorunların çözümü için hazırladıkları projeleri Jeffrey’e vererek ABD’ye ulaştırmak istediklerini belirten Ali İbrahim, Kürtlerin haklarının anayasada garanti altına alınması gerektiğini belirttiklerini vurguladı.

ENKS’nin Suriye’de federal bir sistemden yana olduğunu ABD’li heyetle paylaştıklarını belirten Ali İbrahim, “Bu federal sistemde Kürtlerin haklarının garanti altına alınması gerekiyor. Kürtlerin haklarının altı çizilmeli” dedi.

“ABD’nin bölge için projelerinin olduğunu düşünüyoruz” diyen İbrahim, “Amerika'nın bir Kürt projesi var. Biz de kendi görüşlerimizi onlara ilettik ki Kürtlerin de talepleri Amerika'nın o projesinde yer alsın” ifadelerini kullandı.

Görüşmede ABD’nin Kürt bölgelerinde kalmasına yönelik taleplerini de dile getirdiklerini belirten İbrahim, “ABD, Kürt bölgelerinden çekilirse insani felaketler yaşanır” dedi.

ABD’li heyete Roj Peşmergeleri'nin Rojava'ya geçmesi gerektiğini de aktardıklarını belirten ibrahim, “Roj Peşmergeleri, DAİŞ efsanesinin bitirilmesinde önemli bir rol üstlendi. Bunu söyledik. Rojava’da güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunacaklarını ve dönmeleri gerektiğini belirttik” şeklinde konuştu.

ENKS Kobani Yerel Meclisi Başkanı Ali İbrahim, Afrin’de yaşanan hak ihlallerini de ABD’li heyete aktardıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.