29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

'EN BÜYÜK SÜRPRİZ BATI'NIN VİRÜS KARŞISINDAKİ ÇÖKÜŞÜ OLDU'

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Başkanı Pierre Haski, aralık ayında Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsle amansız bir mücadele veren Batı'nın salgına karşı verdiği imtihanı 'aşağılanmış' bir halde kaybettiğini söyledi.

'En büyük sürpriz Batı'nın virüs karşısındaki çöküşü oldu'

24 Mart 2020 Salı 13:02

Pierre Haski, neredeyse tüm dünyaya yayılan virüse karşı verilen mücadelede en büyük sürprizin "Batı'nın çöküşü" olduğu yorumunu yaptı.

Salgından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Fransa'da kamu yayıncılığı yapan France Inter'e konuk olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Başkanı Pierre Haski "Birkaç hafta öncesine kadar dünyanın hiçbir yerinde kimse bugün İtalya ve Fransa'da olanlara inanamazdı." dedi.

Batılı ülkelerin en iyi doktorlara, sofistike sağlık sistemine sahip olduğunu belirten Haski, ancak bu kadar ilerlemiş sistemin bile Covid-19 hastalığına karşı sarsıldığını, maske gibi koruma sağlayan ürünlerin bulunamadığını, karar alma süreçlerinde karmaşalar yaşandığını ve olayın uluslararası koordinasyonunda açmazların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Batı'nın kürsüden düştüğü yorumunu yapan gazeteci Haski, başarılı şirketlere, ilerlemiş teknolojik altyapısına ve şeffaf hükümetlerine rağmen 'Batı üstünlüğünün' yara aldığını söyledi. Haski, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen İtalya'nın sağlık ekipmanları ve sağlık çalışanları ihtiyacının da Batılı ülkeler değil Çin, Rusya ve Küba tarafından karşılandığını dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.