04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

EMRE USLU'NUN KERAMETİ NE?

Emre Uslu'nun gözde olmasının kerameti ne dersiniz! Kıymeti emniyetten aldığı istihbarat mı yoksa...

Emre Uslu'nun kerameti ne?

19 Ağustos 2011 Cuma 15:07

Ne dese manşet, ne söylese dillerde... Emre Uslu'nun şöhretinin sebebi ne?

Ya da şöyle soralım: Ne dese çıkıyor, ne yazsa tutturuyor...

Emre Uslu'nun kerameti ne?

Taraf'ın "emniyet kökenli" yazarı diye biliyoruz... Şu dönemde Türkiye'de olanları 10 bin kilometre öteden yorumluyor. Her yorumunda da isabet kaydediyor. Amerika'dan bakıp da bu kadar isabetli atışlar yapabilmesinin kerametini nerede ya da neyde aramalıyız?

DÖNEM ŞÖHRETİ Mİ?

Hatırlarsanız bir dönem medyamızın gözdesi deprem uzmanlarıydı. 17 Ağustos depreminin ardından Ahmet Ercan'ı, Şener Üşümezsoy'u, Naci Görür'ü isimleri ile tanıştık.

Peki bu algı Emre Uslu için de geçerli mi? Yani onu bu kadar meşhur kılan, böylesine gözde yapan "dönem mi" yoksa "döneme denk düşün bilgisi" mi?

Emre Uslu da sanırız medyanın kendisine yönelik sorgulayıcı tavrının farkındaki bu sorulara twitter üzerinden cevap veriyor.

Diyor ki:

Türk medyasında bir algı var: Bazı dönemler kendi gazetecilerini de öne çıkarır. Benim için bunu diyorlar son zamanlarda.. katılmıyorum..

Bence bazı konuların gazetecisi/aydını/akademisyeni vardır. O konu gündeme gelirse dogal olarak o gazeteci de gündeme gelir..

DÖNEM BİTERSE BEN DE BİTERİM

Son dönemde gündeme geliyorsam dönemden değil çalıştığım konular, Kürt sorunu ve güvenlik/terör gündemde olduğu içindir...

Bu gÜndem biter ve ben kendimi yenilemezsem dönemle birlikte ben de biterim. Bence bu önemli bir ayrinti.. Bu arada insallah bu donem biter.

BENİ ÖNEMLİ KILAN

Bu dönemde beni gündeme getiren şey şu: Kürt kimliğinin dönüşümünü, PKK'nın rolü ile Hizbullahin rolünü kıyaslamalı doktora tezi yaptım. Dolayısıyla aktörleri de faktörleri de yakından biliyorum. Bir de emniyet kokenliyim ve bu bana devetin içinden bakma avantaji da sağlıyor. (Gazeteciler)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.