14 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara14°C
  • İzmir24°C
  • Berlin28°C

EMEKLİNİN AYLIĞI YENİDEN HESAPLANACAK

İntibak düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, düzenlemeyi gelecek hafta Bakanlar Kurulu'na göndermeyi tasarladıklarını bildirdi.

Emeklinin aylığı yeniden hesaplanacak

24 Kasım 2011 Perşembe 15:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapılması planlanan İntibak Yasası'na ilişkin görüşleri almak üzere Türkiye Emekliler Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileriyle bir araya geldi.

İntibak konusunun yıllardır emeklilerin gündeminde olduğunu belirten Çelik, Hükümet olarak bu konuyu programlarına aldıklarını ve adil bir intibak sistemini hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını anlattı. Teknik düzeyde çalışmaların tamamlandığını ifade eden Çelik, düzenlemede sona yaklaştıklarını bildirdi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İntibakla amaç, 2000 yılına kadar uygulanan 5 ayrı aylık bağlama sisteminden kaynaklanan mağduriyetleri gidermek. 2000 sonrasında olduğu gibi 2000 öncesinde de emekli aylığının ödenen prim, çalışılan süre ve gelişme hızı dikkate alınarak hesaplandığı adil bir sistem tasarladık. 2,5 milyon emeklinin aylığı yeniden hesaplanacak"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.