29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin8°C

EMEKLİ EDİLEN TUĞGENERAL ŞENER: RUSYA BİZİ İŞGALCİ GÖRÜYOR

'Türkiye orada bir bataklığa düşmüş durumda. Rusya da bizi işgalci görüyor. Bu işlerin düzelmesi zor.'

Emekli edilen Tuğgeneral Şener: Rusya bizi işgalci görüyor

09 Ağustos 2019 Cuma 11:56

Yüksek Askeri Şura’da geçen hafta normal bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle emekli edilen eski Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Türkiye’nin Suriye’de bataklığa düştüğünü söyledi.

Cumhuriyet’ten Ali Açar’a konuşan Şener, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik müdahaleleri üzerine konuşan Tuğgeneral Erdal Şener, ABD ile Türkiye arasında mutabık kalınan “Güvenli bölge” için “Kapalı kapılar ardında TSK’nin kara harekâtını engellemeyi başardılar. Güvenli bölge açıklaması ve ortak harekât toplumun tansiyonunu düşürmeye yönelik bir açıklama” dedi. 

‘MÜNBİÇ’İ HİÇ GÖRMEDİM’ 

Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği “Zeytin Dalı” ve “Fırat Kalkanı” operasyonlarında görev yapan Şener, çözümün askeri müdahalede olduğunu savunarak “ABD, bu anlaşmayla Rusya’ya bölgede ben de varım mesajı verdi. Türkiye’nin orada askeri operasyon yapma yetkisi yok. Oyalama taktiği ile karargah kurup iş yapıyormuş gibi davranacaklar. Bu anlaşma Türkiye’nin değil, ABD’nin çıkarına oldu. Bekle gör politikası uygulanacak. Ortak harekât ve devriyeden bahsediliyor. Ben Fırat’ın batısında PKK/PYD’nin elinde tek olan Münbiç’te Amerikalılarla devriye yaptım. Bir gün Münbiç’e girmedik. Dostlar alışverişte görsün devriyesi oldu. Şimdi 30-40 km. derinlikten bahsediliyor. Tamamen hayal” diye konuştu. 

'RUSYA BİZİ İŞGALCİ GÖRÜYOR'

Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmaya Rusya’nın nasıl bir cevap vereceğini kestirmenin güç olduğunu da belirten Erdal Şener, şunları söyledi: “Rusya da Suriye de büyük kazanımlar sağladı. Mevcut rejimden deniz ve hava üssü alarak yıllardır hayalini kurduğu sıcak denizlere indi. Rusya, Türkiye’yi ABD ve diğer koalisyon ülkeleri gibi işgalci görüyor. Rus muhatabım korgeneral bunu birkaç kez bizlere söyledi. ABD’nin tampon bölgesine ne yanıt vereceklerini kestirmek zor. Türkiye orada bir bataklığa düşmüş durumda. Güvenli bölgede 3-4 milyon kişi yaşıyor ve hepsi Türkiye’ye güveniyor. Türkiye yarın ben çıkıyorum derse o insanlar bizden önce Türkiye’ye, gelir. Bu sorunlardan kurtulmanın yolu mevcut rejim ile bir araya gelerek bir anayasa çerçevesinde anlaşmak olmalı. Yapılacak anayasada uluslararası arenada garanti altına alınıp, insanların orada kalması sağlanmalı. Aksi halde bizim oradan çıkmamız mümkün değil. Mevcut dış politika ve basiretsiz adamların bilinçaltındaki düşüncelerle bu işlerin düzelmesi zor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.