29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin15°C

ELİF ŞAFAK: ÜLKENİN DOĞUSU-BATISI BİRBİRİNE DESTEK OLMALI

Yazar Elif Şafak, Diyarbakır, Mardin ve Van'da HDP’li seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Elif Şafak: Ülkenin doğusu-batısı birbirine destek olmalı

19 Ağustos 2019 Pazartesi 16:48

Yapılanın hukuk ve demokrasiye karşı olduğunu ifade eden Şafak, Türkiye’nin ‘batısının doğusuna destek olması gerektiğini’ söyledi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı yorumda Şafak, “Üç önemli şehrimizde, halkın iradesiyle seçilmiş HDP'li büyükşehir belediye başkanları görevden alındı, yerlerine haksızca kayyum atandı. Bu tamamen hukuka aykırı, demokrasi karşıtıdır. Bu güzel ülkenin doğusu da batısı da birbirine destek olmak zorunda” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, pazartesi sabah saatlerinde görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak görevlendirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.