30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Berlin29°C

EL CLASSİCO'DAKİ BAŞKALDIRI ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

Koreografi'de devasa bir Katalonya bayrağı temsil edildi. Bu görüntü İspanya'yı karıştırdı.

El Classico'daki başkaldırı ülkeyi karıştırdı

08 Ekim 2012 Pazartesi 20:08

Messi ve C. Ronaldo'nun karşılıklı 2 golü ile berabere biten maçın yankıları sürüyor. Özellikle maç öncesi 90 bin Barcelona taraftarıının gerçekleştirmiş olduğu koreografi İspanya'yı karıştırdı. 

90 BİN KİŞİ KATALONYA BAYRAĞI AÇTI

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, dün akşam oynanan Barcelona-Real Madrid maçında, Nou Camp Stadı'nın tribünlerinde Katalonya'nın bağımsızlığı isteyen bazı grupların oluşturduğu görüntüleri, "İspanya'nın yurt dışındaki kötü imajı" olarak değerlendirdi.

40959

Ekonomik krizde İspanya'nın iç üretimini desteklemek için kurulan "Marca Espana"nın (İspanya Markası) organize ettiği bir seminer sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Margallo, "Maç boyunca tribünlerde olanlar, yaşadığımız bu sarsıntılı dönemde iç bölünmüşlük imajı veriyor" dedi.

İspanya'nın diktatör Franco sonrasındaki demokrasiye geçiş döneminde gösterdiği "ortak çaba imajına tam ters bir imajın "Nou Camp tribünlerinde görüldüğünü kaydeden Margallo, her şeye rağmen geçiş döneminin, "ortak bir gelecek, çaba, birlik imajından dolayı büyük başarı elde ettiği" görüşünü dile getirdi.

BARCELONA'NIN İMAJI SARSILIYOR 

Bu arada iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) seçim ve organizasyon departmanı yetkilisi Carlos Floriano da, "Bazı ayrılıkçı kişilerin maçı bir bağımsızlık bayramına çevirmeye çalıştığını" ifade ederek, "Barcelona Futbol Kulübü'nün imajını kötü bir şekilde kullandılar" diye konuştu.

Dün akşamki maçta, tribünlerde dev Katalonya bayrağı açılmış, bağımsızlık sloganları atılmış ve "Katalonya, gelecekteki Avrupa devleti" yazılı bir pankart kullanılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.