28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara19°C
  • İzmir19°C
  • Berlin15°C

EL CEZİRE'DEN FACEBOOK ŞOVU

El Cezire'nin İngilizce yayını Mayıs'ta dünyada ilk kez ana odağında çevrimiçi sosyal ağın bulunacağı bir talk şov hazırlığında. Adı "The Stream" olacak.

El Cezire'den Facebook şovu

08 Mart 2011 Salı 18:21

El Cezire, sosyal ağları merkeze alan talk şovla bir ilki gerçekleştirmeyi planlıyor.

Wired'a göre Kuzey Afrika'daki ve Ortadoğu'daki devrimlerin kısmen Facebook'ta organize edilmiş olması, Twitter ve Youtube aracılığıyla duyurulmasından dolayı konsept ileri görüşlü olarak değerlendiriliyor ve El Cezire de bu rüzgardan yararlanmak istiyor.

 Şov'un yapımcısı Ahmed Shihab Eldin şovun hergün yaklaşık 15 dakika süreceğini söylüyor. Bu şov ve sunacağı haberler alışıldık tarzda hazırlanmayacak. Konuklara ne konuya dair bir senaryo, ne kısa özet ne de teleprompter ile ipucular verilecek.

 Yapımcılar şov içeriğinde ağırlıkla, programı en fazla izleyen ve programın internet sitesini en aktif kullanan izleyicilerin tweetlerine, Facebook duvar postlarına ve Youtube videolarına yer verecek.

Bir yandan internetteki geniş izleyici kitlesinden beslenilirken,yapımcılar hangi konun işleneceğine karar vermeyi sürdürecek. Fakat çevrimiçi izleyicilerle yapılacak konuşmalarla konular derinleştirilecek.

Shihab Eldin "özü itibariyle bu tip kullanıcılar olmadan var olamayacak bir program" bu diyor.

Program ayrıca, Kuzey Afrika'daki ayaklanmalar esnasında kullanılan Storify adlı yazılımları kullanarak senaryo yazmayı(haber oluşturmayı) da kapsıyor. Bu yazılım tweetleri birleştirerek bir anlatı oluşturulmasını kolaylaştırıyor.

Fikir, haber talk şovlarına göre daha çok gençleri ve çevrimiçi izleyicileri hedefliyor.

The Stream çevrimiçi faaliyetlerden doğan bir şov olmayı amaçlıyor. İnternet sitesine ilaveten, Twitter Feed'e, bir Facebook sayfasına ve Storify tabanlı haber koleksiyonuna sahip.

Şov günde yarım saat sürerken, yapımcılar çevrimiçi kanallarının bütün gün boyunca faaliyette olacağını ve şovla internet sitesinin birbirlerini besleyeceğini umuyorlar.

Bir başka deyişle, talk şov haftanın 7 günü 24 saat kepenk indirmeyen çevrimiçi topluluğun odak noktası olacak. İnternet sitesi sırf şov için promosyon aracı olarak kullanılmayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.