30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

EKREM İMAMOĞLU, SELÇUK MIZRAKLI VE AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamanın ardından kayyum atanarak görevden alınan belediye başkanlarıyla görüştü.

Ekrem İmamoğlu, Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile görüştü

31 Ağustos 2019 Cumartesi 13:48

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyaretinin ilk durağı olan Diyarbakır'da, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü. 

Bölgeyi çok sevdiğini belirten İmamoğlu, "Size İstanbul'dan selam getirdim. Umut ediyorum bu günleri aşarız. Size yapılan Türkiye demokrasisine yapılmıştır" dedi. İmamoğlu bu görüşmede şunları kaydetti:

"Buradaki demokrasi sesini Türkiye'ye duyuruyoruz"

"Günler öncesinden düğüne giderken sizi de yanına eklemiştik. Ama böyle bir ziyaret oldu. Biz sizi ziyarete geleceğimizi düşünürken başka bir vesileyle Ahmet Başkanımızla tanışma fırsatımız oldu. Başka bir fırsata döndürmeliyiz. Bu sesimiz gelip Diyarbakır'da Diyarbakırlılara duyurduğumuz bir ses değil. Aslında buradaki demokrasi sesini 16 milyon İstanbulluya, Ege'ye, Rize'ye Karadeniz'e duyuruyoruz. Biz 82 milyonun yaşadığı bu coğrafyada demokrasiyi sağlamalıyız. 

Biz asla aldatılmayız. Biz iyi gözle ve gerçekten evrensel değerlerle birbirimize bakıyoruz. Ama evrensel değerler içinde hissetmeyen insanlar, bir kişi, bir grup böyle bir siyasi yapılanmayı bir araçtan öte bir amaca dönüştürenlerin yaptığı hatalar ülkeyi o tür yollara taşıdı. Biz o yollara girmeyiz zaten. O bakımdan burada olmamızın tek sebebi size güç olmak ama daha ötesinde biz aynı yerde görüyoruz kendimizi."

İmamoğlu'nun ziyaretini değerlendiren Mızraklı ise, "16 Ağustos'ta bir demokrasi depremi yaşandı" dedi. Mızraklı, "Toplumun kutuplaşmayı değil  gruplaşmayı güçlendirdiği yarınlar için beraber yürüyeceğiz. Buraya gelmeniz bu anlamda bizim için bir ışıktır. Tekrar hoş geldiniz" dedi.



TAHİR ELÇİ'NİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır temaslarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beraberindeki heyetle birlikte basın toplantısının ardından 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesi’nde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi mezarı başında andı.

Burada konuşan İmamoğlu, “Hukukun üstünlüğünü savunan bir demokrasi şehidini anmak ve mezarı başında ona duamızı göndermek istedik” dedi.

Daha önce de Tahir Elçi için Diyarbakır’da yapılan bir anmaya katıldığını hatırlatan İmamoğlu, Tahir Elçi’nin hain bir saldırıyla kaybedildiğini söyledi. Elçi’nin çok değerli bir aktivist olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Diyarbakır ve ülke için çok değerli bir insanın kaybedildiğine dikkat çekti. 

11-055.jpg
tahir-elci-670.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.