18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara24°C
  • İzmir24°C
  • Berlin18°C

EKONOMİYİ ÇÖKMEKTEN KURTARDIK

Barack Obama, yaptığı ekonomik kriz açıklamasında "En kötüsü geride kalmış gibi gözüküyor. ekonomimizi çökmekten kurtardık" dedi

Ekonomiyi çökmekten kurtardık

07 Ağustos 2009 Cuma 22:06

ABD Başkanı Barack Obama, açıklanan yeni işsizlik rakamlarını yorumlayarak, "en kötüsünün geride kalmış olabileceğini" söyledi ve "ekonomimizi çökmekten kurtardık" dedi.

İşsizlik oranının 15 aydır ilk kez düşmesinin açıklanmasıyla ilgili olarak Beyaz Saray'da Rose Garden'da gazetecilere açıklamalar yapan Obama, "en kötüsünün geride kalmış olabileceğine ilişkin olarak bu sabah yeni işaretler aldık" dedi.

"Tünelin ucundaki ışığı görebileceğimizden eminim" diyen Obama, hala yapılması gereken çok iş olduğunu ifade ederek, "Tırmanacağımız sarp bir dağ var ve biz derin bir vadiden başladık" dedi. Obama, yönetiminin aldığı önlemlerin kredi piyasasındaki donmanın çözülmesine yardım ettiğini kaydetti.

Ekonomiyi uçurumun kenarından çekip aldıklarını ifade eden Obama, "ekonomimizi çökmekten kurtardık. Bir yandan ekonomiyi bir felakete yuvarlanmaktan kurtarırken, bir yandan da büyüme için yeni bir temel oluşturduk" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.