10 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara25°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

EHUD BARAK İSTİFA ETTİ, POLİTİKAYI BIRAKTI

İsrail İşçi partisi lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak, 22 Ocak'ta yapılacak erken seçimlere iki ay kala istifa etti ve politikadan çekildiğini açıkladı.

Ehud Barak istifa etti, politikayı bıraktı

26 Kasım 2012 Pazartesi 12:50

İsrail'de koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak istifa ettiğini ve politikadan çekildiğini açıkladı. Barak, "Seçimlere kadar görevimin başındayım" dedi. 

Koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak yer alan Barak'ın istifası, Gazze'ye yönelik İsrail hava saldırılarının bir ateşkes anlaşmasıyla sonlandırılmasından sadece birkaç gün sonra ve 22 Ocak'ta yapılacak erken seçimlerin öncesinde geldi. 

"Hükümet son dört yılda barış sürecinde ilerleme sağlanabilmesi için daha çok şey yapmalıydı" 

Barack, 1995 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinden istifa ederek politikaya girmişti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun en güçlü rakibi olarak görülüyordu. 

Barak hafta sonunda Haaretz gazetesinin yaptığı söyleşide, Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Filistin Yönetimi'yle son dört yıldaki ilişkilerini eleştirmiş ve "Mevcut hükümet, [Filistin Yönetimi lideri] Abbas'la yürüttüğü barış sürecinde ilerleme sağlanabilmesi için daha çok şey yapmalıdı" demişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.