04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

EHUD BARAK ANKARA'DA

İsrail ile kriz yaşanırken, ziyaretinin iptal olabileceği konuşuluyordu. Ama öyle olmadı. Kriz aşıldı, o da programını değiştirmedi.

Ehud Barak Ankara'da

17 Ocak 2010 Pazar 10:50

İsrail ile kriz yaşanırken, ziyaretinin iptal olabileceği konuşuluyordu. Ama öyle olmadı. Kriz aşıldı, o da programını değiştirmedi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak bugün Ankara'ya geldi. Gündemde Türkiye-İsrail ilişkileri ve askeri işbirliği konuları olacak. 

Barak'ı Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve askeri yetkililer ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi karşıladı.

Konuk Bakan, Ankara ziyareti çerçevesinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'sa programları uymadığı için Barak'a randevu vermedi.

Görüşmelerde Gazze, Davos, Anadolu Tatbikatı, dizi krizleri ve son olarak İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un diplomatik nezaketsizliği yüzünden sarsılan ilişkiler gözden geçirilecek.

Askeri işbirliği başlığında ise öncelikli gündem maddesi insansız hava aracı Heron'larla ilgili anlaşma olacak.

Daha önce ASELSAN'ın ürettiği kameralar yüzünden İsrail'in ürettiği Heron'lar istenilen yüksekliğe çıkamamış, bu yüzden de insansız hava araçlarının tesliminde sorunlar yaşanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.