05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Berlin17°C

DURDE, AYIN IRKÇISINI SEÇTİ!

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi`nin her ay seçtiği `Ayın Irkçısı` ödülü, bu kez Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil`e gitti.

DurDe, ayın ırkçısını seçti!

14 Mayıs 2010 Cuma 21:48

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi`nin her ay seçtiği `Ayın Irkçısı` ödülü, bu kez Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil`e gitti. Özdil, Ahmet Türk`e yapılan yumruklı saldırıyı haklı göstermek için "Yumruk niye faşizm?" diye soruyordu.

DurDe, Nisan ayında Yılmaz Özdil`in "Ayın Irkçısı" seçilmesini şöyle duyurdu:

Yılmaz Özdil, Hürriyet Gazetesi`nde yayımlanan 14 Nisan 2010 tarihli "yumruk" başlıklı yazısında, ırkçı, şoven bir dille Ahmet Türk`e Samsun`da atılan yumruğu haklı sebeplere dayandırdı. "Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek demokratik hak kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye ırkçılık oluyor? " "Mayın demokrasiyse, yumruk niye faşizm? " gibi akıl almaz tespitlerin yanı sıra yazısında yer alan bazı cümleleriyle de yıllar önce Star Gazetesinde attığı Two Size manşetinden bugüne hastalıklı fikirlerinde değişim olmadığını bir kez daha gösterdi.

"Yumruğunu adaletin tokmağı yerine koyup, Ahmet Türk`ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu." diyen Özdil "Çünkü, teröristi meşru hale getiren açılım saçmalığı, sadece bir tarafta değil, öbür tarafta da eşkıyayı kahraman yapmaya başladı." Diyerek de Ahmet Türk`e atılan yumruğu Türk halkının açılıma karşı haklı ve demokratik tepkisi şeklinde değerlendirdi ve ayın ırkçısı olmayı hak etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.