30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

DÜNYAYI KURTARIRKEN MÜSLÜMAN OLDU

24 dizisinin son bölümünde ölüm döşeğindeki Jack Bauer, bir imamla görüşerek günahlarının affı için dua etti. İzleyiciler bu sahne karşısında “Jack Müslüman mı oldu” diye tartışıyor.

Dünyayı kurtarırken müslüman oldu

22 Mayıs 2009 Cuma 19:22

24 dizisinin Türkiye'de gösterilmeyen son bölümünde yıllardır terörist saldırılarına karşı ABD'yi koruyan dizinin kahramanı Jack Bauer imamla görüşerek birlikte günahları için dua etti.

Dünya çapında birçok hayranı olan bir kahraman olan Jack Bauer'ın bir peder ya da haham yerine bir imamı seçmesi ABD'de büyük bir tartışma yarattı. Dizinin hayranlarının internette sürdürdüğü tartışmanın ana başlıklarından biri şu: "Jack Müslüman mı oldu?"

Biyolojik silaha maruz kalan dizinin kahramanı Jack, tedaviyi reddettiği için ölmek üzere iken önceki bölümlerde karşı karşıya geldiği bir imamı çağırdı. Çağrılmasına şaşırdığını söyleyen imama Jack'ın cevabı pişmanlık içinde "Ölüyorum. Birçok hata yaptım. Neler yaptığımı asla bilemezsin" oldu. İmam ise "Karmaşık bir zamanda yaşıyoruz. Hiçbir şey siyah beyaz değil. Sana baktığım zaman iyi bir adam görüyorum" dedi.

EL ELE BİRLİKTE DUA ETTİLER

Bir eliyle Jack'ın elini tutarken diğer elini gökyüzüne açarak "Yaptığımız tüm kötü şeyler için önce biz kendimizi affedelim" diye dua etti. Bu duanın ardından rahatlayan Jack, artık ölmeye hazır olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.