17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

DÜNYA KUPASI'NA KAN SIÇRAYABİLİR, POLİS, ÖLDÜRMEK ÜZERE VUR, EMİR

2010'da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası sırasında görev alacak polislere 'öldürmek üzere vur' emri verilmesi planlanıyor

Dünya Kupası'na kan sıçrayabilir, polis, öldürmek üzere vur, emir

19 Eylül 2009 Cumartesi 11:11

Güney Afrika polisinin gelecek yıl yapılacak Dünya Kupası maçları sırasında şüphelilere karşı izlemeyi planladığı 'sıfır tolerans' politikasını oluşturan talimatlar arasında şüphelilerin 'öldürülmek üzere vurulması' da bulunuyor.

Dünyada suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Güney Afrika'nın yeni emniyet genel müdürünün uygulamaya koymak istediği bu politika, Apartheid (ırk ayrımcılığı) dönemine dönüş olarak yorumlandı.

Planına hükümet desteğini de kazanan Bheki Cele, polise "sonrasında ne olacağından" korkmaksızın ateş açma izninin verilmesi gerektiğini savundu.

Muhalefetteki siyasilerden tepkiler yükselirken, İçişleri de emniyete destek çıktı. İçişleri Bakanı "2010 Dünya Kupası için Güney Afrika'ya gelmeyi planlayan İngiliz taraftarlar dahil olmak üzere futbol fanatikleri rahatlatmaya çalıştı:

"Güney Afrika apartheid rejiminin sona ermesinden bu yana 100 kadar uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı. Her seferinde tedirginlik oldu. Mesaj, ziyaretçileri yine memnuniyetle karşılayacağımız yönündedir."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.