30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

DTP’NİN YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Ahmet Türk ve Emine Ayna’nın yeniden eşbaşkan olarak seçildiği DTP kongresinde yeni yönetim de belirlendi.

DTP’nin yeni yönetimi belirlendi

04 Ekim 2009 Pazar 22:08

DTP’nin yeni yönetimine, tutuklu bulunan 15 DTP’li, 21 milletvekili ile birlikte yeni simalar da katıldı. Yönetime, tiyatro sanatçısı Yeşim Dormen, eski Devlet Bakanı Adnan Erkmen, CHP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Mehmet Öcalan gibi yeni simalar da yerini aldı.

DTP 3. Olağanüstü Kongresi’nde seçimlere 15’i cezaevinde bulunan DTP’liler ile 21’i milletvekili olmak üzere 90 kişilik blok liste ile gidildi. Buna göre, DTP’nin yeni yönetim kadrosu şöyle:

470.jpg

Emine Ayna, Hülya Dikme, Nihat Oğraş, Sabahat Tuncel, Yaşar Saçlı, Atilla Koca, Sevahir Bayındır, Hüseyin Orhan, Mustafa Gül, Gültan Kışanak, Cihat Dursun, Ruşen Mahmutoğlu, Aysel Tuğluk, Mehmet Öcalan, Ahmet Aka, Fatma Kurtulan, Bengi Yıldız, Fethi Suvari, Pervin Buldan, Hamit Geylani, Mehmet Can Demir, Ayla Akat Ata, Sırrı Sakık, Mehmet Çelik, Fatma Kaşan, Hasip Kaplan, Şamil Altan, Hatice Çoban, Nuri Yaman, Melik Şengül, Nursel Aydoğan, Selahattin Demirtaş, Emir Ali Çelebi, Pelgüzar Kaygısız, Osman Özcelik, Cesim Soylu, Selma Irmak, Şerafettin Halis, Tacettin Karagöz, Besime Konca, Akın Birdal, Halil Aksoy, Yıldız Aktaş, M. Nezir Karabaş, Aleddin Erdoğan, Şilan Eminoğlu, İbrahim Binici, Musa Ertaş, Şefika Gürbüz, Özdal Üçer, İzzet Belge, Yeşim Dormen, Adnan Erkmen, M. Veysi Dilekçi, Şaziye Önder, Esat Canan, Mehmet Tanhan, Rahşan Gülçin, Faik Bulut, Medeni Kırıcı, Özlem Yanat, Tuncer Bakırhan, Hilmi Aydoğdu, Gülay Calap, Kemal Parlak, Bedri Fırat, Bircan Demir, Kemal Peköz, Cemal Coşgun, Asiye Kolçak, Kamuran Yüksek, Abdullah Akengin, Cihan Sincar, Bayram Altun, Muhsin Konur, Filiz Koçali, Murat Kaçer, Kemal Aktaş, Büşra Ersanlı, Fethi Gümüş, Vakkas Dalkılıç, Meral Danış Beştaş, Hüseyin Cengiz, Osman Ergin, Şükran Gürbüz, Sadun Doğan, Selami Turan, Şükran Deniz, M.Salih Yıldız, Hamit Duman.

TÜRK VE AYNA EŞBAŞKAN

DTP’nin 3. Olağan Kongresi'nde Ahmet Türk ve Emine Ayna, kullanılan 654 oydan 651 geçerli oyun tamamını alarak yeniden Eşbaşkan olarak seçildi. Oy sayımlarının ardından teşekkür konuşması yapan Türk, “Bize bu güveni veren halkımıza ve delegelere teşekkür ediyoruz” dedi. Önemli bir süreçten geçildiğine işaret eden Türk, “Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Barış, demokrasi ve özgürlük için her zaman üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Bu ülkede demokrat bir potansiyel var. Eğer gerçekten halkların kardeşliğine inanıyorsak birlikte bir ortak gelecek oluşturmak için yan yana olmamız lazım” diye kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.