30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin25°C

DTP'LİLER DE YAŞAR KEMAL'LE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Atalay'ın Yaşar Kemal'le görüştüğünü açıklamasından sonra, DTP'liler de Yaşar Kemal'i ziyaret etti...

DTP'liler de Yaşar Kemal'le görüştü

18 Ağustos 2009 Salı 14:28

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımı çerçevesinde dün yazar Yaşar Kemal’le görüştüğünü ve görüşlerini aldığını söylerken DTP’lilerin de Yaşar Kemal’i ziyaret ederek süreci değerlendirdiği kaydedildi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın katıldığı görüşmede Yaşar Kemal, süreci olumlu bulduğunu ve katkı sunmaya hazır olduğunu kaydetti. 1 Eylül Barış Günü nedeniyle Diyarbakır’da 1 milyon kişinin katılacağı bir mitinge hazırlanan DTP, Yaşar Kemal’i mitinge davet etti. Yaşar Kemal sağlık durumu iyi olursa mitinge katılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımına ilişkin bir süredir sürdürdüğü ziyaretler çerçevesinde dün akşam yazar Yaşar Kemal’le de görüştüğünü açıklarken, DTP’lilerin de geçen hafta sonu, yaşanan süreçle ilgili Yaşar Kemal’in kapısını çaldığı ortaya çıktı. Yaşar Kemal’in evinde gerçekleşen görüşmeye ise DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın katıldığı kaydedildi.

Yazar Yaşar Kemal’le yapılan görüşmeye ilişkin soruları yanıtlayan DTP Siirt Milletvekili Sırrı Sakık, “Yaşar Kemal’le yıllara dayalı bir hukukumuz var, baba evlat ilişkimiz var. Zaman zaman oturur konuşuruz” dedi. Sakık, Yaşar Kemal’in Kürt sorununun çözümüne yönelik yaşanan süreci olumlu bulduğunu, ortaya konulacak projenin Türkiye’yi kapsayan bir proje olması gerektiğini ve her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu söylediğini kaydetti.

Sakık, Kürt açılımıyla ilgili ise “ Ortada henüz hayata geçirilecek bir proje yok. Biz de projenin Türkiye’yi kapsayan bir proje olmasını istiyoruz. Kürtlerin de bir tek projesi olması, A projesi olmalı. B, C projeleri olmamalı. Her konuda açık olmalıyız, hükümetin de demokratik haklar konusunda ciddi bir projeyle ortaya çıkmalı. Kafalarda soru işaretleri var, bu proje soru işaretlerini gidermeli. Sayın Yaşar Kemal de bu çerçevede sürece destek veriyor ve katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.” dedi.

DTP’liler ayrıca Yaşar Kemal’i, 1 Eylül’de Diyarbakır’da 1 milyon kişinin katılımıyla yapılması planlanan mitinge de davet etti. Kemal’in ise sağlık durumunun iyi olması halinde mitinge katılacağını söylediği belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.