02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Berlin22°C

DTK VE BDP HEYETİ BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Çözüm süreci ile ilgili Federal Kürdistan'a giden BDP ve DTK heyeti Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

DTK ve BDP heyeti Barzani ile görüştü

04 Mart 2013 Pazartesi 16:08

Federal Kürdistan'da temaslarını sürdüren DTK eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Diyarakır Milletvekili Altan Tan ve DTK eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Federal Kürdistan yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan'ın rol aldığı bu süreci desteklediklerini açıkladı.

Selahaddin Kentindeki Serê Reş bölgesinde bulunan Başbakanlık Konutu'nda yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra Neçirvan Barzani ile Ahmet Türk, birlikte açıklama yaptı. Ahmet Türk, birkaç günden bu yana Federal Kürdistan'daki siyasi partilerle görüştüklerini, Türkiye'de Kürt sorunun çözümü için başlatılan sürecin, Türk-Kürt kardeşliği için tarihi fırsat olduğunu ifade etti. Sürecin çok önemli ve büyük olduğunu belirten Türk, amaçlarının kardeşçe bir dünya yaratmak olduğunu söyledi. Halkların kardeşliğini savunan bir yöntemle ve ortak akıl ile barışı sağlayabileceklerini kaydeden Türk, şöyle konuştu:

43983

"Bu süreçte bütün Kürt siyasi partilerinin rol almasını istiyoruz. Kürtler barış için büyük çaba sarfediyor. Ama barış tek taraflı olmaz. Ortadoğu'da Türkler ve Kürtler birbirine muhtaçtır. Çok verimli bir diyalog oluşturduk. Kardeşçe, bir arada yaşamanın şartlarını oluşturmak istiyoruz. İkide bir silahların bırakılmasının gündeme getirilmesi, bu süreç için bir fayda sağlamaz. Karışlıklı adımların atılması ve güvenin sağlanmasıyla, silahlı güçler sorunu da çözülür. Süreçle ilgili dile getirdiğimiz kuşku, bu sürecin bir yol haritasının olmaması veya varsa da şimdiye kadar açıklanmamasıdır. Bir tarafta barış için çalışmalar yapılırken, diğer taraftan Kandil'in bombalanması, sürece güveni azaltır."

Başbakan Neçirvan Barzani ise, Türkiye'de başlatılan süreci desteklediklerini, böyle bir sürecin başlatılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Barzani, Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için Federal Kürdistan Hükümeti olarak, üzerlerine düşen rolü oynamaya hazır olduklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.