03 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin18°C

DTK OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI BAŞLADI

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, günlerdir tartışılan ve önemli kararların alınacağı belirtilen olağanüstü toplantısı başladı.

DTK olağanüstü toplantısı başladı

14 Temmuz 2011 Perşembe 13:14

BDP Diyarbakır İl Binası'nda bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ile Filiz Koçali, tüm BDP grubu milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü, kadın ve gençlik temsilcileri, aydın, yazar, gazeteci, kanaat önderleri ve halk delegelerinin aralarında bulunduğu 850 delege katıldı.

30064

Toplantı salonunda Türkçe ve Kürtçe "Çağdaş bir mücadele ruhuyla Demokratik Özerkliği kuracağız", "14 Temmuz direniş ruhuyla Özerk Kürdistan'a yürüyoruz" pankartları dikkat çekti.

30065

GÜNDEM DEMOKRATİK ÖZERKLİK

Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmaması, Hatip Dicle'nin Meclis'e gitmesinin önünün tıkanması, hükümetin çözüm için adım atmaması, askeri ve siyasi operasyonların artması gibi gündemleri tartışacak olan DTK'nin, söz konusu konulara ilişkin önemli kararlara gideceği belirtiliyor.

30066

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.