19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

DSÖ’DEN AVRUPA’YA ÜÇÜNCÜ DALGA UYARISI

Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, Avrupa ülkelerini pandeminin üçüncü dalgasına karşı uyardı.

DSÖ’den Avrupa’ya üçüncü dalga uyarısı

22 Kasım 2020 Pazar 18:13

Avrupa ülkeleri Corona virüsü pandemisinin ikinci dalgasını sıkılaştırılan önlemlerle atlatmaya çalışırken, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yeni bir uyarı geldi.

DSÖ’nün Covid-19 özel temsilcilerinden David Nabarro, Avrupa ülkelerini pandeminin üçüncü dalgasına karşı uyardı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre “İlk dalgayı kontrol altına aldıktan sonra yaz aylarında gereken altyapıyı kurmayı ihmal ettiler” diyen DSÖ yetkilisi, uyarısında şunları kaydetti:

Şimdi ikinci dalga ile karşı karşıyalar. Eğer şimdi de gerekli altyapı oluşturulmazsa gelecek yılın başında üçüncü dalga ile karşılaşacağız.

Güney Kore gibi salgını kontrol altına almayı başarmış Asya ülkelerini örnek gösteren Nabarro, Avrupa ülkelerinin hükümetlerine vaka sayıları düşük seviyede seyredene kadar önlemleri yürürlükten kaldırmama çağrısı da yaptı: “Sayılar düşene ve düşük seyredene kadar beklemek gerekiyor.”

Avrupa’da yaz aylarında azalan Corona virüsü vaka sayıları sonbaharla birlikte artışa geçti.

Almanya ve Fransa’da Cumartesi günü toplam vaka sayısı 33 bin dolayında olurken, İsviçre ve Avusturya’da günlük vaka sayıları binlerle ölçülüyor.

Artan vaka sayıları nedeniyle Avrupa’nın birçok ülkesinde sıkı karantina önlemleri uygulanıyor.

Türkiye’de ise son olarak günlük yeni ‘hasta’ sayısının 5 bin 532 olduğunu duyurulurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada ağır hasta sayısının dört ay içinde sekiz kat arttığını belirtmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.